Aktiviti Terkini

PROGRAM IBADAH KORBAN SEDCO

Program ibadah korban anjuran Badan Islam Kumpulan SEDCO (BIKS) telah diadakan pada bulan Zulhijah 1442H bersempena dengan perayaan Hari Raya Aidiladha 2021 di daerah Tenom. 

Read more

Lawatan Kerja Menteri Kementerian Pembangunan Perindustrian (MID) Ke Daerah Kudat

 

KUDAT: Pengurus Besar Kumpulan SEDCO, YBhg. Datuk Hj Pg Saiffudin Pg Tahir bersama Pengurusan SEDCO dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan SEDCO telah mengiringi Menteri Pembangunan Perindustrian, YB Datuk Dr. Joachim Gunsalam untuk lawatan kerja ke Daerah Kudat pada 21 Mei 2021 hingga 24 Mei 2021.

Read more

Program Titipan Kasih SEDCO

 

 

Program SEDCO Ramadan 1442H diteruskan dengan “Program Titipan Kasih” yang telah diadakan pada 30 April hingga 5 Mei 2021 di daerah Tenom. Sumbangan diagihkan kepada 22 surau, 18 masjid, 35 orang imam serta 46 pelajar tahfiz dan 5 guru dari Madrasah Ar Raudhah.

Read more

Sumbangan kuih-muih Hari Raya Aidilfitri

 

Seperti tahun-tahun sebelum ini, SEDCO tidak ketinggalan untuk turut serta dalam memberi sumbangan kuih-muih Hari Raya Aidilfitri yang diadakan pada  29 April 2021 bertempat di Dewan Bankuasi PPNS.

Read more

Majlis Tadarus &, Khatam Al-Quran Kumpulan SEDCO 1442H

 

SEDCO meneruskan lagi Program Ramadan bagi tahun 1442H dengan Majlis Tadarus &, Khatam Al-Quran Kumpulan SEDCO yang berlangsung di Bilik Serbaguna SEDCO pada 28 April 2021.

Read more

Program SEDCO Prihatin Ramadan 1442H

 

Program SEDCO Prihatin Ramadan 1442H telah berlangsung di Lobi Wisma SEDCO pada 23 April 2021. Program kali ini melibatkan pengagihan 700 bungkus bubur lambuk dan dua (2)  sumbangan berupa wang tunai kepada Masjid Bandaraya dan Persatuan Kebajikan Warga Tua Dan Kurang Upaya Kota Kinabalu, Sabah untuk aktiviti Ramadan dan Hari Raya.

Read more

Tazkirah Ramadan SEDCO 1442H

 

TAZKIRAH RAMADAN SEDCO 1442H yang disampaikan oleh Al-Fadhil Ustaz Zubair Abd Wahid bertajuk ‘Ramadan membina ketakwaan’ telah diadakan pada 16 April 2021 bertempat di Bilik Serbaguna, tingkat 3 Wisma SEDCO.

Read more

SEDCO, Agensi Pertama Sabah yang memperolehi pengiktirafan Sijil MS ISO 37001:2016 Anti Bribery Management System (ABMS)

 

“Pengiktirafan kepada pensijilan ini sudah pasti akan memperkukuhkan lagi kredibiliti dan reputasi SEDCO sebagai badan operasi yang bertanggungjawab dalam Pembangunan ekonomi negeri dan Usahawan bumiputera yang merangkumi aspek Governance, Integrity dan Anti Rasuah.

Read more

Program Transformasi Usahawan (TRUS-MID)

 

Program Transformasi Usahawan (TRUS-MID) adalah merupakan program tahunan Kementerian Pembangunan Perindustrian.

Read more

SEDCO Tunaikan Penyerahan Bayaran Zakat Perniagaan 2020

Perbadanan Pembangunan Ekonomi Sabah (SEDCO) melaksanakan pembayaran zakat perniagaan berjumlah RM200,000.00 bagi tahun 2020 kepada Majlis Ugama Negeri Sabah pada hari ini.

Read more

SEDCO Hulur Bantuan Kepada Tabung Bencana Covid-19 Negeri Sabah

Dalam membantu usaha kerajaan Negeri Sabah dalam menangani penularan wabak Covid19, SEDCO turut menghulurkan bantuan khidmat masyarakatnya dengan menyumbang sebanyak RM1 juta kepada Tabung Bencana Covid19 Negeri Sabah pada hari ini.

Read more

Pengauditan Pensijilan Audit Anti Bribery Management System (ABMS) Stage 2

Pengauditan Pensijilan Audit Anti Bribery Management System (ABMS) Stage 2 ke atas SEDCO telah diadakan pada 1 hingga 4 september 2020.

Read more